Varkenswangetjes met rode wijn en luikse siroop
Ingrediënten
- 1,5kg varkenswangetjes
- 200 gr ajuin fijngesnipperd
- 0,5L rode tafelwijn
- 1 l kalfsjus Mareco
- 150gr Luikse siroop
- 2 laurierblaadjes
- Peper en zout mix
Werkwijze
- Kruid de varkenswangetjes met peper en zoutmix
- Bak de varkenswangetjes aan
- Laat de rode wijn , ui en laurier inkoken tot de helft
- Doe de kalfjus erbij samen met de luikse siroop
- Wanneer dit kookt, bindt tot de gewenste dikte
- Doe de varkenswangetjes samen met de saus in een
- Vacuumzak en trek dit vacuum
- Steamen op 90°C gedurende 3u30
Rode wijnsaus
- 0,5 l rode wijn
- 200 gr fijngesnipperd ui
- 2 laurierblaadjes
- Takje thijm
- 1 l kalfsjus mareco
Werkwijze
- Laat rode wijn samen met ui laurier en thijm inkoken tot de helft
- Voeg er de kalfsjus aan toe
- Laat opkoken, afkruiden en binden tot de gewenste dikte